- english text here!

Insinyakull 2013:

 

Iza hadde sitt andre kull vinteren 2013. Vi er kjempefornøyde med det første kullet, det er veldig stødige unghunder - trygge, selvsikre, nysgjerrige, åpne og tillitsfulle hunder med masse selvtillit akkurat som en Ridgeback skal ha ;-) Det var jo veldig synd når det ikke ble noen korrekte tisper i dette kullet så vi håper at det kommende kullet gir oss avlsmateriale fra denne herlige tispa!

Til Izas andre kull har vi funnet en hann med en masse gode kvaliteter, fra linjer fulle av gode sporhunder og hunder som er kjent for deres flotte, stødige mentalitet. Oppigårdens Solfångare er en flott hann som har gjort en meget god MH og som har alle de mentale egenskapene jeg vil ha en en partner for Iza, for å sikre at hennes gode mentalitet blir beholdt. Han er en veldig god, åpen og tilgjengelig hund, som ikke mangler den verdigheten og selvtilliten jeg verdsetter i rasen. Han er vennlig og leken, med balanserte reaksjoner og trygghet i alt han gjør. Eksteriørt er han en moderat hund, med styrke og eleganse godt balansert. Han har en sterk rygg og kryss, med fin front og vinkler. Han har en meget lang, symmetrisk ridge og et godt uttrykk og hode.

Iza er en hund som har vært naturlig lydig hele sitt liv, hun elsker å være med på aktiviteter med hesten være det seg kjøring eller ridning og trenger nesten ingen kommandoer. Hun kan være løs overalt og var den enkleste hunden å få stueren samt den enkleste å trene til å være alene hjemme. Hennes favorittaktivitet er å trene, hun har masse motor kombinert med et ønske om å gjøre riktig og en veldig motivasjon for å leke, så det er lett å belønne og motivere henne. Hun har nerver av stål, men er vakthunden i familien og den som gjør oss oppmerksom på at hun har sett noe vi trenger å få vite om. Hun er en medium stor hund med et fantastisk forbryst, moderate vinkler, vakker halsansetting og nakke og sterke poter. Hun har vært med på linebjørntest, hvilket hun gjennomskuet umiddelbart (denne gir ikke levende tilbakemeldinger sa Iza, og mistet interessen..), og hun har deltatt på sporprøve, som vi måtte bryte da noen hadde glemt å ta med vann til hunden i varmen.. Men hun sporer klokkerent, og synes det er veldig gøy. Hun er en veldig åpen hund, 100% trygg med barn og voksne og andre hunder.

Vi forventer valper av mellomstørrelse, sannsynligvis alle sortnesede med dype farger (mulig leverfarget), med balansert eksteriør og veldig sterk mentalitet. De burde bli uredde, stabile, stødige som fjell når de blir voksne og mest sannsynlig med et tonn selvtillit og nysgjerrighet og med den spesielle Ridgeback gnisten ;-) Solfångare sin mor og onkel er begge godkjent på gåde bjørne- og villsvintest, og det er mange flotte sporhunder i familien akkurat som Iza, så dette vil nok bli aktiviteter som passer godt for disse valpene!

Valpene ble født 16.01.13 - 5 valper hvorav en dødfødt, korrekt tispe. 3 hanner hvorav to leverneser og 1 sortneset tispe, alle korrekte ridger, ingen knekkhaler. En hann med for mye hvitt og baksporer.

 

Bilder: Mixed    1,5 uker    3 uker    4 uker

 

Sire: Oppigårdens Solfångare

 

HD-A  AA-A

Fullt tannsett i korrekt bitt.

68 cm, 44 kg

Mentalbeskrevet, skuddfast

Utstilt med cert

DM - N/N

 

Dam: Aziz Alilea Yejide

 

HD-A  AA-A

Fullt tannsett i korrekt bitt.

63 cm, 34 kg

Mentalbeskrevet, skuddfast

Utstilt med HP

DM - N/N

 

 

Oppigårdens Solfångare Oppigårdens Karl Johan NO VCH SE VCH Juliagårdens Poseidon
SE VCH Aylah
SE UCH SE VCH Oppigårdens Nova Caineables Red Stanley
SE UCH SE VCH Oppigårdens Endast Elin
Aziz Alilea Yejide IS CH Bawabu Sulemani Salimu FIN CH Ozubi's Royal Gala
FIN CH Mbwasimba Murua Ruffini
Hunting Prides Amboseli Aziza INT NORD DKUCH FIN S V-01 WW-02 Rex Ventors Akeron
Hasselsnårets Norma Jeane Baker

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

5 uker drektig til venstre, 6,5 uker drektig til høyre!

53 dager drektig til venstre, 58 dager til høyre og under

Nyfødte:

Solfångare:

 

Iza:

 

 

 

 

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE