- english text here!

Hwange-kull høst 2012:

Hennes kull fra 2010 har utviklet seg meget bra, av de som er røntget (5 av 6 hofter og 4 av 6 på albuer) har alle beste resultat, bare A'er! Det er vennlige, åpne hunder, veldig glade i barn som moren sin, og de har kontrollerbare, men sterke jaktinstinkter. Begge de to tispene i kullet viser preferanse for elg, Egamisha blir brukt i praktisk elgjakt som båndhund. De er vakre også, Etana er Norsk Ustillingschampion og Norsk Juniorvinner. Hun har en hel rekke med beste tispeplasseringer, og selv om ingen av de andre søsknene er utstilt er ikke de noe mindre vakre ;-)

Dhamira er min beste venn, men jeg tror at hun setter Su foran meg ;-) Hun har alltid valgt å være sammen med Su, og elsker oppmerksomheten hennes, enten i form av en knusekos eller et kyss, eller som lekekompis i utkledningsleker. Hun er en fantastisk stødig hund, det er ikke mye som kan vippe henne av pinnen, men hun har balansert vaktinstinkt og bruker det når det er påkrevet. Hun er den raskeste Ridgebacken jeg har hatt, men hun har også utholdenhet og elsker å trekke, enten på ski eller foran slede eller doning. Hun er den ubestridte leder i hele hundeflokken vår, men også den som adopterer nye hunder og valper - etter at Zoë kom i hus har Dhamira søkt om medlemsskap i vorstehhundklubben, da hun er helt sikker på at Zoë er hennes ;-) Hun er også politimesteren i flokken og bryter opp enhver antydning til krangling mellom de andre hundene før vi engang rekker å kjefte på dem - uten en lyd. Når BB kom tilbake til oss ble hun ikke spesielt godt mottatt av mine foreldres Lagotto som synes denne unghunden var nokså voldsom. Da BB løp for nære henne knurret hun og kastet seg mot BB, og da var Dhamira der, raskere enn vi oppfattet, og trykket Lagottoen rolig men bestemt ned med den ene labben sin - og det var det!

Hannen vi har valgt til dette kullet, Navy, er en maskulin hund med mye masse, veldig fine vinkler i fronten og han har avkom som har utmerket seg på de områdene vi synes er viktige. I kullet hans på Ridgebows kennel er det en eksport til Afrika, en tispe med alle karakteristikkene for denne Afrikanske rasen. Hun vokter, gjeter og driver andre dyr både hit og dit, alt med rasens kreativitet og nysgjerrighet som er så viktig for dem. Navy og alle hans avkom er kjent for sitt gode gemytt, de er snille, vennlige og tillitsfulle hunder, litt mer sosiale enn hva som er vanlig hos en Ridgeback. En av hans tyske sønner blir brukt i jakt, og de egner seg godt til sporarbeide alle sammen.

Siden Dhamiras avkom ble små til middelstore (bare en hann over akseptert høyde for standarden) og Navys avkom for det meste er innenfor standarden håper vi at disse også vil bli passe store, men det er en sjanse for at noen blir på den større siden i dette kullet. De kommer antakelig til å få sterk benstamme og gode labber, mørk maske og røde til hvetefarget. Mentalt kommer de nok til å være åpne, sosiale og vennlige hunder, de kommer til å kunne egne seg til spor og muligens også jakt, og de kommer til å bli fantastiske med andre hunder og barn. Det kan bli født DM-bærere i dette kullet, men valpene vil bli testet før levering for å vite status.

Valpene ble født 12. november, 7 valper totalt, tre tisper og fire hanner. Dessverre en dødfødt, korrekt tispe. Av de gjenværende seks er det to korrekte tisper, tre korrekte hanner og en ridgeløs hann. Ingen sinus oppdaget så langt, og ingen knekkhaler. Fødselsvekt rett rundt 500 gram på alle sammen unntatt den dødfødte tispa som var 350 g (også sinussjekket, ingen funnet).

Individuelle bilder: 2 dager    3 uker    4 uker    5 uker

Hodebilder: 4 uker    5 uker

 

Sire: Rijstone Aussie Rules

 

HD-B  AA-A

Fullt tannsett, korrekt bitt.

73 cm, 48 kg

Mentalbestkrevet, skuddfast.

Svensk og norsk utstillingschampion, BISS 06.

Godkjent anlagsklass viltspor.

Dam: Hunting Prides Dodori Dhamira

 

HD-A  AA-A

Fullt tannsett, korrekt bitt.

67 cm, 37 kg

Mentalbestkrevet, skuddfast.

Utstilt med HP og CK.

DM - A/N

 

 

N SE UCH Rijstone Aussie Rules AU CH
Kargnieulan Hugo A Gogo
AU CH
Elangeni Elvis
Kargnieulan Montana
AU CH
Rijstone Mtilda O Samara
CA CH
Shangara's Mukuru Of Samara
AU CH
Rijstone Buyani
Hunting Prides Dodori Dhamira NUCH NORDV-02 NORDUV-02 NV-04  Masithelas Famous Akinzo by Woody INTUCH USCH CANCH Wetu of Kalahari
NUCH DKUCH NORDV-98 NV-00  Ami Sariba
Hunting Prides Amboseli Aisha INT NORD DKUCH FIN S V-01 WW-02  Rex Ventors Akeron
Hasselsnårets Norma Jeane Baker

 

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

Dhamira på parringstidspunktet (venstre) og 5 uker drektig (høyre)

6 uker drektig (venstre) og 7 uker drektig (høyre)

8 uker drektig (fotografert gjennom verandadøra med fjernkontroll pga snøværet ;-))

9 uker drektig ;-)

 

Navy:

September 2012:

Dhamira:

Trying to win Zoë over - their first encounter ;-)

 

 

 

 

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE