Del

Planlagt korthåret vorstehkull sommer/høst 2016:

 Etter en skade i 2014 har Zoë bodd hos en familie, der har hun vært en av døtrenes aller beste venn. Nå har vi tenkt å ha et kull på denne fantastiske hunden, som har vist sin tvers igjennom fantastiske mentalitet gang på gang, og i alle ulike disipliner. Hun har vært besøkshund på det lokale aldershjemmet, hun har vært barnas beste venn, en kanon apportør og en jakthund med mange gode kvaliteter. Hun trekker, går agility og er en meget allsidig hund, som kan gå løs overalt og er rolig og fin i hus. En meget ukomplisert vorstehhund!

Nå skal hun parres med en kandidat vi føler oss trygge på innehar de samme kvalitetene som familiehund og som matcher Zoë på best mulig måte når de gjelder de jaktlige egenskapene. Både jeg og Zoës nåværende familie skal ha en valp, da vi ikke tror at det finnes snillere og tryggere hund er vi sikre på at det er sånn hund vi vil ha igjen!

Zoë er en middelstor vorsteh, med meget godt eksteriør. Veldig gode vinkler, front og hode, fantastisk steg. Hun har aldri vært syk en dag i sitt liv, med unntak av en skade etter et uhell i hundegård. Slitesterke, ukompliserte poter, god pels og god helse.

Når jeg skulle kjøpe korthåret vorsteh var det veldig viktig for meg at den var en god familiehund, da vi hadde små barn. Etter grundig research på nett var det en kennel som stakk seg ut med gode omtaler fra valpekjøperene i diverse fora, og det var Rugdelias. De hadde en tispe, Zenobia, som skulle ha sitt siste valpekull, og når jeg leste beskrivelsen av denne hunden var det kjærlighet ved første nettmøte ;-) Zenny som hun kaltes, hadde gått tom ved siste forsøk, og etter en stund hadde de funnet en ny hannhund de ønsket å bruke på henne, som jeg hadde sett på tidligere på grunn av hans allsidighet og hans gode mentalbeskrivelse. Da visste jeg at dette var DET valpekullet! Når jeg i tillegg fikk mitt førstevalg på valp var jeg overlykkelig, og Zoë har akkurat de egenskapene fra Zenny som jeg festet meg sånn ved.

Anne Grete Langeland  og Tore Kallekleiv ved Rugdelias kennel sier dette om Rugdelias KMS Zenobia:

"I magen har hun hatt MZV:12 stk, OZC: 15 stk, RZM: 13 stk og SZG 12 stk. Så lurer på om hun ikke må være den mest produktive KV-tispen i Norge pr kull? Det er ingen tisper vi tidligere har hatt som så mange ønsker ny valp etter, som Zenny. Burde jo være tegn på at folk er fornøyde. Går like godt i skogen som på høyfjell og holder alltid kontakt. Fikk 6 i jaktlyst og vant Kvalitetsparti (ingen m f.arb) under NM skog, selv med tidligere NM-vinner på partiet. Har 1 AK skog og også 2 AK på fullkombinertprøve på høyfjell og flere VK-premieringer på høyfjell. Er en solid apportør og har flere ganger 1 UK og 1 AK apport. En meget frisk reiser og en bunn ærlig hund som hadde ofret livet for "mor" om nødvendig. Helt rolig i hus og hundegård. Hun har vist seg å være en meget god avlshund. Har tilført KV sårt tiltrengte gode fronter og bunnsolid gemytt. Elsker å være mor og får ikke nok av sine valper uansett alder. Har aldri sett henne være sur og lei valper. Alltid på jakt og elsker naturprogrammer på TV."

 Zoë er tvers igjennom trygg på barna, snill som dagen er lang mot både mennesker, hunder og andre dyr. Hun er lettlært, lærevillig og en myk hund som gjør alt for å lykkes i det jeg ber henne om. Som min første ordentlige fuglehund har jeg gjort en del feil i innlæring og trening som ikke hunden kan klandres for, og lite fugl i alle terreng hennes første to år har gjort at hun ikke fikk mer enn en håndfull erfaringer før vi fikk baby nr 2 og litt mindre muligheter til å reise rundt. Hun har allikevel vist seg som en meget djerv reiser, som aldri tyvreiser og som er naturlig komplett rolig i oppflukt og skudd. Hun har kullsøsken som har vist seg frem mer enn Zoë har, blant annet SZG Tage i Sverige som har titler som både jakthund og trekkhund.

Som partner har vi funnet en hund fra gamle norsk/svenske linjer, Nyenget's King Eskil. Han er premiert på alle tre prøveslag, med få tomstand, god viltfinnerindeks og glitrende kritikker. King er norsk og svensk utstillingschampion, en meget velbygget hund med god beinstamme, solide, sterke poter og godt eksteriør. Til tross for en røket sene og påfølgende operasjon som ung hund, har han vist at han er en utholdende og dyktig jakthund til høy alder. Han er også en vennlig, trygg og veldig trivelig hund, fullstendig rolig i hus og hundegård. Hans morfar, Herbarias Flox, var en hund som beskrives som en meget god jakthund som barna kunne gjøre alt de ville med, som kunne sove gjennom all barnelek og kikket opp når det ble stille for å se hva som skjedde. Han var en god trekkhund som fikk flere SM-medaljer og en sjetteplass i VM.

Alle Kings søsken er røntget med A-hofter. Han har en bror, Nyengets Bertil Bjørn, som er startet på prøver og som også har gjort det bra, og er far til to kull.

 

Sire: Nyengets King Eskil

HD -A

67 cm/30 kg

Fullt tannsett, korrekt saksebitt

Svensk og norsk utstillingschampion

1AK Skog, 1 AK lavland 2AK høyfjell

Dam: Rugdelias SZG Zoë

HD - A

63 cm/25 kg

Korrekt saksebitt, fullt tannsett

EXC, CK og BIR

Godkjent besøkshund gjennom Røde Kors/Antrozoologisenteret

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

SNUCH JCH Nyenget's King Eskil NV04 Itza's Castor N JCH NUCH Gappo
N S UCH  Itza's Ilja
Nyenget's Martine Herbarias Flox
Nyenget's Cecilie
Rugdelias SZG Zoë SE (DRAG)CH SE JCH SE UCH Ormkullens Grym SE EST UCH SE V-06 Armin II Vom Hege-Haus
J SE JCH SE UCH Ormkullens Cobra
INT N SE UCH Rugdelias K M S Zenobia SE JCH Geggens Solo
INT N SE UCH N JCH NV-99 NORDV-02 Rugdelias IMB Messalina

Valper:

King:

Zoë

Approved :-D

 

 

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE